No eipä kumpikaan ole myrkky. Aspartaami luonnollista aminohapoista valmistettu keinotekoinen sakkaroosinkaltainen makeutusaine, jossa kylläkin esterisidoksella kiinnittynyt metanoli, tosin aineenvaihdunnallisesti tuolla ei ole juurikaan merkitysta, määrät metanolia jotka aspartaamista (Fenyylialaniini, Asparagiinihappo) vapautuvat metabolisoituvat nopeasti.
Sukraloosi on vain kloorilla merkattua sakkaroosia, eikä (ilmeisesti) osallistu hiilihydraattien aineenvaihduntaan.
aspartaami on ehdottomasti myrkyllisin makeutusaine. sukraloosi ja sakariini on keinotekoisista aineista todennäköisesti turvallisimpia. sakariini maistuu mielestäni kuitenkin pahalle. jotkut ovat sitä mieltä, että sukraloosi saattaa aiheuttaa kateenkorvan vaurioitumista kroonisesti käytettynä. aspartaamia taas kannattaa ehdottomasti välttää. aspartaamin metanolimäärät ei ole mitään mitättömiä. 10 painoprosenttia on metanolia. metanoli muuttuu mm. formaldehydiksi, joka vaurioittaa DNA:ta(kroonisessa käytössä jopa progressiivisesti) ja kerääntyy kudoksiin. aspartaamin aminohapot ovat irrallaan proteiineista ja tämän takia voivat toimia hermomyrkkyinä, jos pitoisuudet nousee aivoissa liian korkeiksi. aspartaami aiheuttaa mm. syöpää ja hermoston, DNA:n sekä aivojen vaurioitumista. FDA on listannut 92 aspartaamin aiheuttamaa oiretta. aspartaamin hyväksymiprosessi oli hyvin kyseenalainen.
itse en käyttäisi keinotekoisia aineita. xylitol ja hedelmäsokeri tuntuu turvallisemmilta. tavallista sokeriakin voi käyttää vähän.
2 Kommenttia:
No eipä kumpikaan ole myrkky.
Aspartaami luonnollista aminohapoista valmistettu keinotekoinen sakkaroosinkaltainen makeutusaine, jossa kylläkin esterisidoksella kiinnittynyt metanoli, tosin aineenvaihdunnallisesti tuolla ei ole juurikaan merkitysta, määrät metanolia jotka aspartaamista (Fenyylialaniini, Asparagiinihappo) vapautuvat metabolisoituvat nopeasti.
Sukraloosi on vain kloorilla merkattua sakkaroosia, eikä (ilmeisesti) osallistu hiilihydraattien aineenvaihduntaan.
aspartaami on ehdottomasti myrkyllisin makeutusaine. sukraloosi ja sakariini on keinotekoisista aineista todennäköisesti turvallisimpia. sakariini maistuu mielestäni kuitenkin pahalle. jotkut ovat sitä mieltä, että sukraloosi saattaa aiheuttaa kateenkorvan vaurioitumista kroonisesti käytettynä. aspartaamia taas kannattaa ehdottomasti välttää. aspartaamin metanolimäärät ei ole mitään mitättömiä. 10 painoprosenttia on metanolia. metanoli muuttuu mm. formaldehydiksi, joka vaurioittaa DNA:ta(kroonisessa käytössä jopa progressiivisesti) ja kerääntyy kudoksiin. aspartaamin aminohapot ovat irrallaan proteiineista ja tämän takia voivat toimia hermomyrkkyinä, jos pitoisuudet nousee aivoissa liian korkeiksi. aspartaami aiheuttaa mm. syöpää ja hermoston, DNA:n sekä aivojen vaurioitumista. FDA on listannut 92 aspartaamin aiheuttamaa oiretta. aspartaamin hyväksymiprosessi oli hyvin kyseenalainen.
itse en käyttäisi keinotekoisia aineita. xylitol ja hedelmäsokeri tuntuu turvallisemmilta. tavallista sokeriakin voi käyttää vähän.
Laita kommentti
<< Etusivu